La importància i la necessitat d'escoltar i ser escoltat a l'aula. Aprendre a conèixer-se i a expressar-se a través dels contes.

Venecia03El RYE Espanya ha participat a la trobada internacional de formació en Tècniques de Ioga a l’Educació que s’ha dut a terme a l’illa de San Servolo, Venècia del 29 de juliol al 4 d’agost de 2017.

El tema era “La escolta” i el taller que vaig presentar va ser: “El ioga, els contes i les emocions”.

Potser el secret per progressar sigui en ser tot oïda, diu MichelineFlak. Per escoltar és necessari estar atent a allò què l’altre ens vol comunicar.

L’escolta és fonamental en el procés d’ensenyament-aprenentatge. L’interessant és que els alumnes aprenguin a escoltar i que els eduquem per aconseguir-ho.

Sabem que els contes són màgics, un nen pot escoltar un conte amb tots els sentits, amb tot el seu ser. Cal aprofitar aquesta oportunitat per transmetre valors, per fomentar l’autoconeixement i expressar emocions, per desenvolupar la imaginació i la creativitat, potenciant el treball corporal, la relaxació i el plaer per aprendre.

També és necessària l’escolta interna per prendre consciència d’un mateix. El silenci, la relaxació, les visualitzacions, ajuden a crear aquest espai.

Tots aquests passos van ser desenvolupats al llarg de la setmana, a través de diferents contes i històries que van fomentar el desig d’escoltar i d’aprendre amb alegria.

Moltes gràcies als participants i la Teresa Lladó per la traducció.

Dolors Garcia

Entrades recents
20/12/2017
Durant tot el primer trimestre, i gràcies a la iniciativa de l’AMPA de l’escola pública de Santa Maria d’Avià, tota la comunitat educativa: mestres, pares i mares, alumnes i personal de menjador ha seguit una formació sobre tècniques de yoga a l’educació adaptada al context.
24/11/2017
El tema d'aquest seminari va ser la lectura. En el seminari es van exposar diverses formes d'aconseguir relaxar i preparar a l'alumnat davant la lectura. Enfoquem en tècniques d'atenció i gestual per poder arribar a memoritzar textos, cohesionem el grup, vam fer un massatge a la vista i espatlles i…
24/11/2017
El seminari "El cos en l'aprenentatge" reflexiona i proposa eines per treballar i descobrir la importància i la necessitat d'incloure el cos en el creixement personal i intel·lectual dels alumnes.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>