En un ambient acollidor i harmoniós els alumnes senten que formen part del grup millorant així l'aprenentatge i el treball en equip

IMG_20170708_133930Una vegada més, hem realitzat el curs “Aprendre i conviure en harmonia” que forma part de la formació TYE (Tècniques de Ioga a l’Educació.

Un ambient cordial i distès, el joc, la motivació i l’entusiasme, van fer de la formació un lloc d’aprenentatge i de desenvolupament personal, a través d’exercicis d’autoconeixement i de cohesió de grup, sense deixar de banda el cos, la presència, l’atenció, el sentir l’altre a través de sentir-me a mi mateix.

Un clima acollidor a l’aula, afavoreix l’aprenentatge i prepara per a la vida social. El professor ha de crear un ambient agradable d’amistat que millori la convivència, la cooperació i la comunicació. Els alumnes han de sentir que formen part del grup, per a això és molt important el treball en equip.

Els moments de relaxació a l’aula, són una bona oportunitat per assimilar la informació rebuda. Els nostres sentits necessiten descansar per poder connectar  amb els espais interiors.

De ben segur que les vacances y el descans ajudaran a assimilar els continguts donats en el curs.

Bon estiu!

Dolors / Equip RYE

 

Entrades recents
22/07/2019
Reconèixer les emocions i els sentiments, ens ajuda a millorar les relacions amb els altres, aspecte molt important dins l’àmbit escolar. Saber gestionar les emocions i utilitzar els propis recursos interns, és necessari per poder créixer junts.
22/07/2019
A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge...
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>