Ioga a l'educació, escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment. El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig i la por fan que es tensi. D’altra banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo.

IOGA I EDUCACIÓ. ESCOLTEM EL COS, SENTIM LES EMOCIONS, OBRIM LA MENT.

Un cop més, s’ha realitzat el curs d’estiu -Escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment- a la UdG. Per a Dolors Garcia, membre del RYE, l’objectiu ha estat donar a conèixer i experimentar els beneficis que el ioga aporta tan a nivell físic com mental, emocional o espiritual, entesa l’espiritualitat com un creixement personal, com un camí que ens porta cap a la nostra essència.

El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig i la por fan que es tensi. D’altra IMG_20180706_100235banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo.

Quins recursos té el professor perquè l’ambient de l’aula sigui agradable? Aquesta reflexió és molt interessant, atès que la neurociència ens diu que aprenem millor a través del plaer, de la motivació i de la sorpresa. Aprendre amb alegria deixa una bona empremta i fa que els coneixements s’utilitzin de forma més eficient.

També sabem que els moments de calma, de relaxació, de distensió, serveixen perquè els alumnes puguin assimilar millor la informació que han anat rebent. Per això és tant important fer petites pauses al llarg de la jornada, desconnectar dels estímuls externs a través d’una respiració conscient, una relaxació o una visualització.

Al llarg de la setmana hem anat desenvolupant tots aquests continguts en un ambient lúdic, participatiu i relaxat.

Continuarem treballant perquè aquesta disciplina s’escampi, com una taca d’oli, a molts centres educatius.

Molt bon estiu !!

 

Entrades recents
24/02/2020
En el tercer mòdul TYE (Tècniques de yoga a l'educació) hem explorat les emocions, fomentat la creativitat, escoltat el cos i les sensacions.
18/12/2019
La ponència de Núria Gomariz va demostrar de manera experiencial que hi ha una estreta relació entre el cos, les facultats mentals, les actituds i l'aprenentatge i, per tant, que el Ioga és una eina eficaç en l'àmbit educatiu.
18/11/2019
El treball desenvolupat al seminari ens han portat a desgranar aquells ingredients necessaris per crear en totes les aules un bon ambient propici per créixer i aprendre amb benestar i harmonia.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>