Ioga a l'educació, escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment. El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig i la por fan que es tensi. D’altra banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo.

IOGA I EDUCACIÓ. ESCOLTEM EL COS, SENTIM LES EMOCIONS, OBRIM LA MENT.

Un cop més, s’ha realitzat el curs d’estiu -Escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment- a la UdG. Per a Dolors Garcia, membre del RYE, l’objectiu ha estat donar a conèixer i experimentar els beneficis que el ioga aporta tan a nivell físic com mental, emocional o espiritual, entesa l’espiritualitat com un creixement personal, com un camí que ens porta cap a la nostra essència.

El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig i la por fan que es tensi. D’altra IMG_20180706_100235banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo.

Quins recursos té el professor perquè l’ambient de l’aula sigui agradable? Aquesta reflexió és molt interessant, atès que la neurociència ens diu que aprenem millor a través del plaer, de la motivació i de la sorpresa. Aprendre amb alegria deixa una bona empremta i fa que els coneixements s’utilitzin de forma més eficient.

També sabem que els moments de calma, de relaxació, de distensió, serveixen perquè els alumnes puguin assimilar millor la informació que han anat rebent. Per això és tant important fer petites pauses al llarg de la jornada, desconnectar dels estímuls externs a través d’una respiració conscient, una relaxació o una visualització.

Al llarg de la setmana hem anat desenvolupant tots aquests continguts en un ambient lúdic, participatiu i relaxat.

Continuarem treballant perquè aquesta disciplina s’escampi, com una taca d’oli, a molts centres educatius.

Molt bon estiu !!

 

Entrades recents
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
13/11/2018
La primera sessió de la formació que Rye España ofereix en col.laboració amb Cesire dins de l'àmbit lingüístic. Els temes tractats: la confiança en un mateix i en els altres, l'autoimatge i la dimensió comunicació oral, actitudinal i plurilingüe: ESCOLTAR i ESCOLTAR-SE.
13/05/2018
Ioga a l'aula d'educació física. IES Ramon Llull Abril 2018 Els objectius,reconèixer els beneficis d'una bona postura, sentir el cos i escoltar-lo, poder compartir, comunicar i rebre des d'una posició d'ancoratge, permetre la participació total i sense reserves i escoltar les sensacions del cos des d'un estat relaxat.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>