Mitjançant la respiració i una bona postura de l'esquena, ben recta com una antena que ens permet captar tot el que succeeixi al nostre voltant, conseguirem eliminar tensions, contractures i desbloquejar la nostra ment. Tot això hauria de formar part de la higiene de l'aula per obrir-nos a un aprenentatge eficaç

Els exercicis de desbloqueig, d’obertura, d’irrigació del cervell han de formar part de la higiene bàsica de la vida a l’aula. Només si partim d’aquest punt podrem obtenir uns bons resultats d’aprenentatge.

 Si aconseguim eliminar les contraccions musculars, també eliminem els bloquejos mentals. Els bloquejos i les contraccions només es poden eliminar a través de la respiració .

 És important mantenir sempre l’esquena ben recta i el cap alt per a guanyar confiança en nosaltres mateixos.

El treball de la columna ha de ser important. Comparar-la amb una antena de televisió: quan més recte està més bé capta les ones. La nostra esquena funciona d’igual manera.

 Al mateix temps, la caixa toràcica ben oberta respirant àmpliament.

 

Entrades recents
22/07/2019
Reconèixer les emocions i els sentiments, ens ajuda a millorar les relacions amb els altres, aspecte molt important dins l’àmbit escolar. Saber gestionar les emocions i utilitzar els propis recursos interns, és necessari per poder créixer junts.
22/07/2019
A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge...
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>