Les emocions, la creativitat i l'expressar el que sentim ajuda a crear un nou espai de creixement i de coneixement dins l'aula. Les asanes, les respiracions i els contes són eines que ens poden ajudar a desenvolupar-ho.

TYE juliol 2016.01Una vegada més, aquest curs ens ha servit per connectar amb les nostres emocions i desenvolupar la creativitat, fent que s’obrin els canals de l’expressió i de la intuïció.

La felicitat i l’èxit en les diferents etapes de la vida, tenen molt a veure amb la competència emocional. L’objectiu és que els alumnes construeixin la seva pròpia personalitat i aprenguin a expressar-se lliurement tot respectant els altres. Afavorir la interacció i la comunicació, potenciar la creativitat i l’expressió dels propis sentiments a través de diferents llenguatges.

L’alumnat pot expressar les seves emocions a través del dibuix, pintant o creant un mandala. La música tambétransmet diferents sensacions i emocions que es poden expressar a través del cos,el moviment, el gest o plasmant-la en el paper.

L’expressió a través d’asanas i respiracions, permet canalitzar les energies, exterioritzarles emocions, augmentar la concentració, l’atenció i la memòria.

Els contes, són també un bon recurs per a l’educació emocional. Els alumnes poden sentir-se identificats amb determinades situacions, sentiments o conflictes i  aprendre a resoldre’ls.

Hem anat desenvolupant aquests continguts en un ambient distès i relaxat que ens ha aportat alegria i benestar.

 

                                                                                                         Dolors Garcia

Entrades recents
24/02/2020
En el tercer mòdul TYE (Tècniques de yoga a l'educació) hem explorat les emocions, fomentat la creativitat, escoltat el cos i les sensacions.
18/12/2019
La ponència de Núria Gomariz va demostrar de manera experiencial que hi ha una estreta relació entre el cos, les facultats mentals, les actituds i l'aprenentatge i, per tant, que el Ioga és una eina eficaç en l'àmbit educatiu.
18/11/2019
El treball desenvolupat al seminari ens han portat a desgranar aquells ingredients necessaris per crear en totes les aules un bon ambient propici per créixer i aprendre amb benestar i harmonia.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>