Les emocions, la creativitat i l'expressar el que sentim ajuda a crear un nou espai de creixement i de coneixement dins l'aula. Les asanes, les respiracions i els contes són eines que ens poden ajudar a desenvolupar-ho.

TYE juliol 2016.01Una vegada més, aquest curs ens ha servit per connectar amb les nostres emocions i desenvolupar la creativitat, fent que s’obrin els canals de l’expressió i de la intuïció.

La felicitat i l’èxit en les diferents etapes de la vida, tenen molt a veure amb la competència emocional. L’objectiu és que els alumnes construeixin la seva pròpia personalitat i aprenguin a expressar-se lliurement tot respectant els altres. Afavorir la interacció i la comunicació, potenciar la creativitat i l’expressió dels propis sentiments a través de diferents llenguatges.

L’alumnat pot expressar les seves emocions a través del dibuix, pintant o creant un mandala. La música tambétransmet diferents sensacions i emocions que es poden expressar a través del cos,el moviment, el gest o plasmant-la en el paper.

L’expressió a través d’asanas i respiracions, permet canalitzar les energies, exterioritzarles emocions, augmentar la concentració, l’atenció i la memòria.

Els contes, són també un bon recurs per a l’educació emocional. Els alumnes poden sentir-se identificats amb determinades situacions, sentiments o conflictes i  aprendre a resoldre’ls.

Hem anat desenvolupant aquests continguts en un ambient distès i relaxat que ens ha aportat alegria i benestar.

 

                                                                                                         Dolors Garcia

Entrades recents
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
13/11/2018
La primera sessió de la formació que Rye España ofereix en col.laboració amb Cesire dins de l'àmbit lingüístic. Els temes tractats: la confiança en un mateix i en els altres, l'autoimatge i la dimensió comunicació oral, actitudinal i plurilingüe: ESCOLTAR i ESCOLTAR-SE.
26/07/2018
Ioga a l'educació, escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment. El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig i la por fan que es tensi. D’altra banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>