El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.

El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades el proppassat dimarts, 20 de novembre al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa).IMG-4625

Durant dues hores i mitja, docents d’infantil, primària i secundària guiats per la professora Encarna Romero han experimentat com les tècniques de yoga ofereixen múltiples possibilitats per a activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creativa. Mitjançant tasques individuals, en parella i en grup, hem activat el ulls de les lectores i realitzat un petit projecte de treball que navegava des de la lectura comprensiva a l’escriptura i, finalment, cap a una lectura en veu alta compartida i amb diverses modulacions de veu. 

IMG-4628El taller s’inscriu dins del marc formatiu que l’associació RYE ESPAÑA realitza en col·laboració amb el CESIRE i el Departament d’Ensenyament.

Entrades recents
24/02/2020
En el tercer mòdul TYE (Tècniques de yoga a l'educació) hem explorat les emocions, fomentat la creativitat, escoltat el cos i les sensacions.
18/12/2019
La ponència de Núria Gomariz va demostrar de manera experiencial que hi ha una estreta relació entre el cos, les facultats mentals, les actituds i l'aprenentatge i, per tant, que el Ioga és una eina eficaç en l'àmbit educatiu.
18/11/2019
El treball desenvolupat al seminari ens han portat a desgranar aquells ingredients necessaris per crear en totes les aules un bon ambient propici per créixer i aprendre amb benestar i harmonia.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>