La importància i la necessitat d'escoltar i ser escoltat a l'aula. Aprendre a conèixer-se i a expressar-se a través dels contes.

Venecia03El RYE Espanya ha participat a la trobada internacional de formació en Tècniques de Ioga a l’Educació que s’ha dut a terme a l’illa de San Servolo, Venècia del 29 de juliol al 4 d’agost de 2017.

El tema era “La escolta” i el taller que vaig presentar va ser: “El ioga, els contes i les emocions”.

Potser el secret per progressar sigui en ser tot oïda, diu MichelineFlak. Per escoltar és necessari estar atent a allò què l’altre ens vol comunicar.

L’escolta és fonamental en el procés d’ensenyament-aprenentatge. L’interessant és que els alumnes aprenguin a escoltar i que els eduquem per aconseguir-ho.

Sabem que els contes són màgics, un nen pot escoltar un conte amb tots els sentits, amb tot el seu ser. Cal aprofitar aquesta oportunitat per transmetre valors, per fomentar l’autoconeixement i expressar emocions, per desenvolupar la imaginació i la creativitat, potenciant el treball corporal, la relaxació i el plaer per aprendre.

També és necessària l’escolta interna per prendre consciència d’un mateix. El silenci, la relaxació, les visualitzacions, ajuden a crear aquest espai.

Tots aquests passos van ser desenvolupats al llarg de la setmana, a través de diferents contes i històries que van fomentar el desig d’escoltar i d’aprendre amb alegria.

Moltes gràcies als participants i la Teresa Lladó per la traducció.

Dolors Garcia

Entrades recents
22/07/2019
Reconèixer les emocions i els sentiments, ens ajuda a millorar les relacions amb els altres, aspecte molt important dins l’àmbit escolar. Saber gestionar les emocions i utilitzar els propis recursos interns, és necessari per poder créixer junts.
22/07/2019
A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge...
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>