A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge...

 

foto1Un cop més, s’ha realitzat el curs d’estiu en Ioga i educació a la UdG. Cada vegada hi ha més docents que busquen noves metodologies que ajudin a centrar l’atenció dels alumnes, a relaxar-los i a crear un ambient d’aula que afavoreixi l’aprenentatge.

Aprendre a treballar junts i a fer-se responsable d’un mateix tenint en compte l’altre, servirà  per viure en societat. A partir del treball en equip, de cohesionar el grup i de treballar les emocions, els dos primers passos que utilitza el ioga a l’educació, s’estableixen les bases per a una bona convivència.

A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge…

Els experts en neurociència ens confirmen que uns moments de descans a l’aula serveixen perquè el cervell pugui assimilar millor els continguts que s’han anat donant. Els professors versats en la disciplina del ioga, ho tenen sempre present i utilitzen els exercicis necessaris per modificar l’estat dels alumnes.

Hem anat treballant aquests aspectes al llarg de la setmana i seguim apostant perquè el ioga entri a les aules com a reforç metodològic.

Gràcies per la vostra participació.

BON ESTIU !!

 

Entrades recents
22/07/2019
Reconèixer les emocions i els sentiments, ens ajuda a millorar les relacions amb els altres, aspecte molt important dins l’àmbit escolar. Saber gestionar les emocions i utilitzar els propis recursos interns, és necessari per poder créixer junts.
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
13/11/2018
La primera sessió de la formació que Rye España ofereix en col.laboració amb Cesire dins de l'àmbit lingüístic. Els temes tractats: la confiança en un mateix i en els altres, l'autoimatge i la dimensió comunicació oral, actitudinal i plurilingüe: ESCOLTAR i ESCOLTAR-SE.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>