A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge...

 

foto1Un cop més, s’ha realitzat el curs d’estiu en Ioga i educació a la UdG. Cada vegada hi ha més docents que busquen noves metodologies que ajudin a centrar l’atenció dels alumnes, a relaxar-los i a crear un ambient d’aula que afavoreixi l’aprenentatge.

Aprendre a treballar junts i a fer-se responsable d’un mateix tenint en compte l’altre, servirà  per viure en societat. A partir del treball en equip, de cohesionar el grup i de treballar les emocions, els dos primers passos que utilitza el ioga a l’educació, s’estableixen les bases per a una bona convivència.

A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge…

Els experts en neurociència ens confirmen que uns moments de descans a l’aula serveixen perquè el cervell pugui assimilar millor els continguts que s’han anat donant. Els professors versats en la disciplina del ioga, ho tenen sempre present i utilitzen els exercicis necessaris per modificar l’estat dels alumnes.

Hem anat treballant aquests aspectes al llarg de la setmana i seguim apostant perquè el ioga entri a les aules com a reforç metodològic.

Gràcies per la vostra participació.

BON ESTIU !!

 

Entrades recents
24/02/2020
En el tercer mòdul TYE (Tècniques de yoga a l'educació) hem explorat les emocions, fomentat la creativitat, escoltat el cos i les sensacions.
18/12/2019
La ponència de Núria Gomariz va demostrar de manera experiencial que hi ha una estreta relació entre el cos, les facultats mentals, les actituds i l'aprenentatge i, per tant, que el Ioga és una eina eficaç en l'àmbit educatiu.
18/11/2019
El treball desenvolupat al seminari ens han portat a desgranar aquells ingredients necessaris per crear en totes les aules un bon ambient propici per créixer i aprendre amb benestar i harmonia.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>