L'esquena és el pal al llarg del qual els impulsos vitals, comparable a l'electricitat, s’eleven cap el cervell alimentant l'atenció i l'entusiasme per la vida. Les pràctiques per al redreçament de la columna vertebral han de formar part del dia a dia en l'entorn escolar.

L’esquena és el pal al llarg del qual els impulsos vitals, comparable a l’electricitat, s’eleven cap el cervell alimentant l’atenció i l’entusiasme per la vida. Les pràctiques per al redreçament de la columna vertebral han de formar part del dia a dia en l’entorn escolar.

El Titella

ESTIRAREEls alumnes estan drets

  • Dempeus, els peus separats segons l’amplada dels malucs. Imagineu que sou uns titelles. Els fils estan afluixats, relaxeu bé les espatlles i feu com si sentíssiu que el fil que sosté el vostre cap tirés cap amunt, cap al sostre.
  • Inspireu i imagineu que el titellaire està tirant dels fils que activen les mans i les mans pugen i pugen cap amunt, estireu els braços al màxim. I ell tira i tira cap amunt de manera que us veieu obligats a posar-vos de puntetes, sentiu els dits dels peus ben ancorats a terra mentre sentiu que els fils us tiren cap al cel.
  • De sobte els fils s’afluixen i traient l’aire, el vostre cos cau endavant doblegant-lo per la cintura com un titella.
  • Balancejar-vos lateralment, els braços van d’un costat a l’altre. A poc a poc us aneu redreçant. Amb els ulls tancats, sentiu la verticalitat del vostre cos.

 

Altres pràctiques
06/09/2014
Dharana activa els sentits externs i interns. Millora la memòria i la capacitat d'atenció.
06/09/2014
Viatge a través de la música Seu a la cadira, esquena recta, peus ben recolzats a terra, tanca els ulls i escolta els sons de l'exterior. Després d'uns segons, escolta els sons fora de la classe (passadís, classes contigües). A continuació escolta els sons dins de la classe.
06/09/2014
RESPIRACIÓ DE L'ABELLA (BRAHMARI)¡ Assegut a la cadira amb l'esquena recta, els peus ben recolzats a terra, les espatlles relaxades, la cara relaxada, tanca els ulls i escolta els sons del teu entorn, atent i relaxat. Escolta la teva pròpia respiració
Totes les pràctiques
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>