Viatge a través de la música Seu a la cadira, esquena recta, peus ben recolzats a terra, tanca els ulls i escolta els sons de l'exterior. Després d'uns segons, escolta els sons fora de la classe (passadís, classes contigües). A continuació escolta els sons dins de la classe.

Viatge a través de la música

  • Seu a la cadira, esquena recta, peus ben recolzats a terra, tanca els ulls i escolta els sons de l’exterior. Després d’uns segons, escolta els sons fora de la classe (passadís, classes contigües). A continuació escolta els sons dins de la classe.

La següent fase serà escoltar els sons interns, la respiració, el cor, potser els intestins. En la tradició del iworldinthepalmofhishands-150x150oga aquest exercici es diu antar mouna, “silenci interior”.

Demanar als alumnes que es tapin les orelles amb el dit índex i escoltin la seva respiració.

Posar una música de relaxació i fer que els alumnes la sentin per tot el cos, entra per les orelles i va viatjant per tot arreu, com si fos una caixa de ressonància: la cara, el pit, el braç dret, la mà, el braç esquerre, la mà, el ventre, la cama dreta, el peu, la cama esquerra, el peu, l’esquena, el cap, sent la música per tot el teu cos.Aquesta part de l’exercici és una fase del ioga nidra que es diu “rotació de la consciència” i serveix per relaxar el cos i la ment.

  Dolors Garcia

-El ioga i educació. Un aprenentatge per a la vida

 

Altres pràctiques
06/09/2014
Dharana activa els sentits externs i interns. Millora la memòria i la capacitat d'atenció.
06/09/2014
RESPIRACIÓ DE L'ABELLA (BRAHMARI)¡ Assegut a la cadira amb l'esquena recta, els peus ben recolzats a terra, les espatlles relaxades, la cara relaxada, tanca els ulls i escolta els sons del teu entorn, atent i relaxat. Escolta la teva pròpia respiració
21/08/2014
L'esquena és el pal al llarg del qual els impulsos vitals, comparable a l'electricitat, s’eleven cap el cervell alimentant l'atenció i l'entusiasme per la vida. Les pràctiques per al redreçament de la columna vertebral han de formar part del dia a dia en l'entorn escolar.
Totes les pràctiques
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>