Si entenem l'educació com un aprenentatge per a la vida, veurem que va més enllà de la mera funció instrumentals i s'estén cap al desenvolupament integral de la persona. El ioga treballa des d'aquesta perspectiva, tenint en compte que som una unitat: cos, ment i esperit.

Garcia Debesa, Dolors, Ioga i Educació. Un aprenentatge per la vida. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat S.A.

 

Si entenem l’educació com un aprenentatge per a la vida, veurem que va més enllà de la mera funció  instrumentals i s’estén cap al desenvolupament integral de la persona. El ioga treballa des d’aquesta perspectiva, tenint en compte que som una unitat: cos, ment i esperit.

L’escola és un espai per al coneixement d’un mateix i del món, en ella podem desenvolupar les qualitats que ens fan realment humans: aprendre a viure junts, a ser responsables de nosaltres mateixos tenint en compte l’altre, a crear un ambient de respecte envers un mateix i els altres. El ioga  va desenvolupant un codi ètic i social que ens servirà per conviure dins de la societat.

Ioga i educació, un aprenentatge per a la vida – RYE España que tenim, a ser creatius, intel·ligents, feliços i lliures. Per a un bon aprenentatge el cos  necessita estar relaxat, la respiració ha de ser lliure, les emocions equilibrades i la ment ha d’estar concentrada: «aprendre a aprendre».

El llibre va adreçat a mestres,  a pares, educadors i a tota persona interessada en l’educació com a motor de canvi. Consta d’una part teòrica, una part pràctica i una avaluació dels resultats.

                                                                                                                           Dolors Garcia, vicepresenta i formadora RYE

dolors

 

 

Altres publicacions
10/02/2017
El savi Patanjali va ser el primer en codificar els Yoga Sutra. Patanjali definia el ioga com "la restricció de les fluctuacions de la ment". Les fluctuacions són tots els moviments que es generen en el nostre interior: pensaments, emocions, desitjos, records, fantasies, etc...
03/06/2015
El ioga educatiu és el tema desenvolupar en l'article escrit per Eulàlia Muñoz, presidenta i formadora del RYE España, publicat en el nº 2 de la revista "Propuestas para una escuela afectiva" coordinada per Luís López González
09/02/2015
No cal demostrar les virtuts reparadores del son, tant física com mentalment. Somiar té una funció terapèutica, artística i espiritual. En canvi, l'alt nivell d'exigència de la vida moderna és un factor constant d'estrès que genera trastorns de son tant en els adults com en els nens, encara que es…
Totes les publicacions
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>