Treballar les emocions dins el currículum escolar es pot fer introduint el ioga. A través d'aquesta pràctica el cos, les visualitzacions...ens poden ajudar a canalitzar-les.

El passat 25 i 26 d’abril, alguns membres del grup RYE, vam fer un taller de ioga a l’escola Santiga de Santa perpètua de la Moguda. Durant aquest curs, l’escola porta a terme el projecte: “M’estimo, t’estimo”.

Cada vegada hi ha més escoles que veuen la necessitat d’incloure les emocions dins el currículum escolar. El ioga les té molt presents i utilitza una sèrie de recursos per expressar-les i canalitzar-les: el cos, la respiració, la relaxació, visualitzacions… D’aquesta manera els alumnes en  prenen consciència i aprenen a gestionar-les. Reconèixer-les, sentir-les, saber posar-hi nom, és el primer pas per poder donar una resposta més encertada quan es presenten.

Els tallers es van organitzar per tots els alumnes de l’escola, des de l’educació infantil fins a cicle superior. Van veure com sorgeixen les emocions, com les sentim en diferents parts del cos, com ens podem conèixer millor, utilitzant una història o l’explicació d’un conte.

Tothom va gaudir dels tallers i volem felicitar l’escola per la iniciativa i per aquest projecte tan bonic.

 Dolors Garcia

Equip RYE

Entrades recents
24/02/2020
En el tercer mòdul TYE (Tècniques de yoga a l'educació) hem explorat les emocions, fomentat la creativitat, escoltat el cos i les sensacions.
24/01/2020
Integrant la dimensió comunicativa. A la tercera sessió de formació en metodologies integrades per a un aprenentatge holístic de les llengües, vam descobrir la importància del cos i el moviment en el procés d'escriptura.
18/12/2019
La ponència de Núria Gomariz va demostrar de manera experiencial que hi ha una estreta relació entre el cos, les facultats mentals, les actituds i l'aprenentatge i, per tant, que el Ioga és una eina eficaç en l'àmbit educatiu.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>