Treballar les emocions dins el currículum escolar es pot fer introduint el ioga. A través d'aquesta pràctica el cos, les visualitzacions...ens poden ajudar a canalitzar-les.

El passat 25 i 26 d’abril, alguns membres del grup RYE, vam fer un taller de ioga a l’escola Santiga de Santa perpètua de la Moguda. Durant aquest curs, l’escola porta a terme el projecte: “M’estimo, t’estimo”.

Cada vegada hi ha més escoles que veuen la necessitat d’incloure les emocions dins el currículum escolar. El ioga les té molt presents i utilitza una sèrie de recursos per expressar-les i canalitzar-les: el cos, la respiració, la relaxació, visualitzacions… D’aquesta manera els alumnes en  prenen consciència i aprenen a gestionar-les. Reconèixer-les, sentir-les, saber posar-hi nom, és el primer pas per poder donar una resposta més encertada quan es presenten.

Els tallers es van organitzar per tots els alumnes de l’escola, des de l’educació infantil fins a cicle superior. Van veure com sorgeixen les emocions, com les sentim en diferents parts del cos, com ens podem conèixer millor, utilitzant una història o l’explicació d’un conte.

Tothom va gaudir dels tallers i volem felicitar l’escola per la iniciativa i per aquest projecte tan bonic.

 Dolors Garcia

Equip RYE

Entrades recents
26/07/2018
Ioga a l'educació, escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment. El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig i la por fan que es tensi. D’altra banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo.
13/05/2018
Ioga a l'aula d'educació física. IES Ramon Llull Abril 2018 Els objectius,reconèixer els beneficis d'una bona postura, sentir el cos i escoltar-lo, poder compartir, comunicar i rebre des d'una posició d'ancoratge, permetre la participació total i sense reserves i escoltar les sensacions del cos des d'un estat relaxat.
08/05/2018
L'aplicació del ioga a l'aula aporta molts beneficis, seguretat en un mateix, confiança, harmonitza el desenvolupament personal, ajuda a gestionar les emocions. Té cura del cos, de la ment i les emocions. Prepara la ment per a una millor assimilació d'aprenentatges.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>