Treballar les emocions dins el currículum escolar es pot fer introduint el ioga. A través d'aquesta pràctica el cos, les visualitzacions...ens poden ajudar a canalitzar-les.

El passat 25 i 26 d’abril, alguns membres del grup RYE, vam fer un taller de ioga a l’escola Santiga de Santa perpètua de la Moguda. Durant aquest curs, l’escola porta a terme el projecte: “M’estimo, t’estimo”.

Cada vegada hi ha més escoles que veuen la necessitat d’incloure les emocions dins el currículum escolar. El ioga les té molt presents i utilitza una sèrie de recursos per expressar-les i canalitzar-les: el cos, la respiració, la relaxació, visualitzacions… D’aquesta manera els alumnes en  prenen consciència i aprenen a gestionar-les. Reconèixer-les, sentir-les, saber posar-hi nom, és el primer pas per poder donar una resposta més encertada quan es presenten.

Els tallers es van organitzar per tots els alumnes de l’escola, des de l’educació infantil fins a cicle superior. Van veure com sorgeixen les emocions, com les sentim en diferents parts del cos, com ens podem conèixer millor, utilitzant una història o l’explicació d’un conte.

Tothom va gaudir dels tallers i volem felicitar l’escola per la iniciativa i per aquest projecte tan bonic.

 Dolors Garcia

Equip RYE

Entrades recents
22/07/2019
Reconèixer les emocions i els sentiments, ens ajuda a millorar les relacions amb els altres, aspecte molt important dins l’àmbit escolar. Saber gestionar les emocions i utilitzar els propis recursos interns, és necessari per poder créixer junts.
22/07/2019
A través del cos i de la respiració, podem prendre consciència del nostre estat intern. A vegades els alumnes estan nerviosos o cansats i necessiten uns moments de silenci, de descans, després d’un examen o d’un treball intens. És llavors que podem fer una relaxació, una visualització, un massatge...
13/12/2018
El Ioga, eina d’apoderament lectoescriptor, ha estat l’eix vertebrador de les activitats desenvolupades al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa). Les tècniques de ioga ofereixen múltiples possibilitats per activar i preparar tant una lectura com una escriptura atenta i creatives.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>