Fa un parell de mesos se’m va acudir presentar-me per fer el taller de ioga que es feia a l’institut per la Castanyada (la professora que ho feia s’havia jubilat). Va ser un impuls... després el món em va caire a sobre! Jo sóc practicant de ioga (sempre que puc i la vida diària m’ho permet) i he realitzat els cursos de ioga a l’escola del RYE i el curs del CESIRE.

Fa un parell de mesos se’m va acudir presentar-me per fer el taller de ioga que es feia a l’institut per la Castanyada (la professora que ho feia s’havia jubilat). Va ser un impuls… després el món em va caire a sobre! Jo sóc practicant de ioga (sempre que puc i la vida diària m’ho permet) i he realitzat els cursos de ioga a l’escola del RYE i el curs del CESIRE. A més, faig algunes petites incursions en les meves classes i poso en pràctica part de les maneres de fer i de treballar que he après en aquests cursos, però no em veia capaç de realitzar una classe de ioga íntegra. Vaig trucar, de seguida, a la meva senyu de ioga i va acceptar ajudar-me.

Durant aquest temps he après moltes coses diferents; des de com s’estructura una classe de ioga, què s’ha de treballar segons l’edat que tenen els alumnes, quines postures s’han d’utilitzar i de quina manera i moltíssimes coses més que se m’escapen.

Dies abans del taller em va aparèixer el pànic escènic i vaig parlar amb la senyu i vam quedar que el faria ella i jo l’ajudava. Vaig aprendre llavors la saviesa de la senyu i la perspectiva iòguica que ella tenia i que jo encara havia d’aprendre.  

El dia en qüestió va arribar i l’experiència va ser positiva, molt positiva. En començar estava nerviosa, però poc a poc vaig anar sentint-me integrada i els alumnes responien bé. Alguns d’ells/es ja havien fet alguna cosa a classe amb mi, però l’experiència els va agradar molt. Els va impactar el fet que darrera del ioga hi ha tota una filosofia de vida interessant i molt diferent del que s’imaginaven. També els va agradar la sensació de tranquil·litat que van tenir i els va deixar impactats el difícil que és fer una postura ben feta.

Quant a la meva experiència, va ser una sensació interessant i gratificant i vaig aprendre moltes coses en viu. Hi ha molts aspectes que en la teoria s’escapen i que fins que no ho veus en directe no saps com reaccionar o reaccionaràs. Errades que cometem, simplement pel fet d’aprendre. Errors que fem per nervis o per ignorància. També sorgeixen fets i/o situacions que no teníem previstes o estratègies que no esdevenen com havíem pensat en un primer moment. Per això, crec que l’acompanyament que va exercir la persona que em va ajudar (la senyu) i el seu saber fer van ser fonamentals perquè la meva experiència fos tan positiva. Crec que l’any que ve ho tornaré a provar… ????

Teresa París

Una aprenenta !

(“la senyu” és Eulàlia Muñoz ex-presidenta i formadora RYE)

Entrades recents
24/02/2020
En el tercer mòdul TYE (Tècniques de yoga a l'educació) hem explorat les emocions, fomentat la creativitat, escoltat el cos i les sensacions.
18/12/2019
La ponència de Núria Gomariz va demostrar de manera experiencial que hi ha una estreta relació entre el cos, les facultats mentals, les actituds i l'aprenentatge i, per tant, que el Ioga és una eina eficaç en l'àmbit educatiu.
18/11/2019
El treball desenvolupat al seminari ens han portat a desgranar aquells ingredients necessaris per crear en totes les aules un bon ambient propici per créixer i aprendre amb benestar i harmonia.
Totes les entrades
Comentaris
No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>